Hoe verkoop ik mijn bedrijf?

Hoe kan ik mijn bedrijf verkopen?

 

Bedrijf verkopen? Wanneer je besluit om je bedrijf te verkopen, dan heeft dat een aanzienlijke impact op zowel jouw persoonlijke als zakelijke leven. 

 

Voor de meeste ondernemers zal het verkopen van zijn / haar bedrijf een éénmalige gebeurtenis zijn. Vaak is het bedrijf door hen zelf of door één van hun ouders opgericht en is de ondernemer doorgaans de belangrijkste factor van het succes van het bedrijf. Hierdoor spelen emoties bijna altijd een belangrijke rol in de beslissing om het bedrijf te verkopen of over te dragen en zijn de motieven en uitdagingen voor een verkopende partij duidelijk anders dan voor een kopende partij. Maar hoe pak je dit aan?
 

Gratis e-book downloaden?

 

Tot deze beslissing ben je veelal gekomen omdat je; 


- meer een pionier bent dan een manager of
- vermogen uit het bedrijf wil vrijmaken dan wel
- met pensioen wil gaan en er   
- geen opvolging is binnen het bedrijf of binnen de familie of
- omdat je gewoonweg minder wil gaan werken! 

 

Een dergelijk proces kent vele obstakels en onverwachte uitdagingen. En wat is hier de juiste weg tot de optimale deal?


Wat komt er allemaal kijken bij een succesvolle bedrijfsoverdracht?


Als ondernemer verkoopt je eenmalig je bedrijf. Dit heeft een aanzienlijke impact op zowel je persoonlijke als zakelijke leven. De verkoop van jouw bedrijf vereist voorbereiding, deskundigheid en ervaring. Niet alleen op financieel, juridisch en interpersoonlijk vlak maar ook als initiator, begeleider en bewaker van het verkoopproces.
De meeste ondernemers hebben deze kennis zelf niet in huis.
 

Dit is het proces

 

In een oriënterend gesprek  bespreken we wat je  met de transactie wilt bereiken. Hierin onderscheiden wij de volgende stappen in het verkoopproces:
 

uw bedrijf verkopen stappenproces

 

Weten wat jouw bedrijf waard is? 


Boeck heeft veel ervaring met de waardebepaling van bedrijven. Bent je benieuwd naar de waarde van jouw bedrijf? Neem dan contact met ons op. Wij bieden je een gratis waardebepaling van jouw bedrijf aan. 

 

Benieuwd wat je bedrijf waard is?

 

Waarom zou je Boeck inschakelen voor de verkoop van jouw bedrijf?


- Groot netwerk van potentiele kopers.
- Vergroot de waarde van jouw bedrijf.
- Volledig onafhankelijk en deskundig.
- We gaan voor de beste deal!


Is verkoop toch niet de beste stap voor jou maar zoek je naar mogelijkheden om je bedrijf te laten groeien? Klik dan hier.


Waarom Boeck een goede keus is


Jouw onderneming kan voor potentiele kopers een grotere waarde vertegenwoordigen dan je in eerste instantie zelf zou verwachten. Met de juiste argumenten en presentatie zorgt Boeck ervoor dat deze waarde zich vertaalt naar een hogere koopprijs van jouw onderneming. Met onze ruime ervaring weten we het beste resultaat te realiseren.