Private Equity

Zoek je kapitaal voor de groei of overname van een bedrijf?


In dat geval kan samenwerken met een private equity fonds een interessante optie zijn. Boeck begeleidt jou in overzichtelijke stappen naar de beste deal.


1. Het optimaliseren van het businessplan.
2. Het valideren van investeringspropositie.
3. Het vinden van de juiste investeerder voor de beste deal.


Wat is private equity?


Private equity is risicodragend vermogen voor niet beursgenoteerde ondernemingen. De investeerder neemt in ruil voor kapitaal een aandelenbelang in de onderneming. Door de inzet van kennis, ervaring en netwerk wordt beoogd het bedrijf naar een volgende fase te brengen. Situaties waarin een private equity fonds een rol kan spelen zijn bijvoorbeeld bedrijfsopvolging, het verzelfstandigen van een dochteronderneming, groeiambities of starten van een diversificatie.


Onderzoek wijst uit dat samenwerken met een private equity fonds een positieve invloed heeft op de omzet, werkgelegenheid en winstgevendheid van het bedrijf. Aan de beslissing om samen te werken met een private equity fonds kunnen meerdere redenen ten grondslag liggen.


Deze redenen kunnen bijvoorbeeld zijn:
 

- De bank kan je financieringsvraagstuk niet (volledig) invullen?
- je wilt een deel van jouw bedrijfsvermogen cashen?
- Voor de volgende groeifase zijn aanvullende competenties nodig? 
- je hebt kapitaal nodig voor bedrijfsovernames?
- je wilt starten met het gefaseerd overdragen van jouw onderneming?


Gratis private equity check?


Wil je weten of jouw bedrijf in aanmerking komt voor een private equity investering? Neem vrijblijvend contact met ons op en ontvang een gratis private equity check.

 

Gratis gesprek aanvragen!

  
Op welke manier kan Boeck jou ondersteunen bij het aantrekken van een private equity fonds?


Boeck bestaat uit een ervaren team van dealmakers en helpt ondernemers en directieteams bij het valideren van de investeringspropositie. We combineren een grote dosis commercieel inzicht met juridische expertise. Hierdoor komen we snel tot de kern en creëren we succesvolle partnerships voor ondernemers, directieteams en private equity fondsen.