MBI kandidaten

Je bent manager en wilt een bedrijf kopen?


Vanuit loondienst een bedrijf kopen? Wanneer je besluit om een bedrijf te kopen, dan schakel je Boeck in voor het beste resultaat. Wij begeleiden je in overzichtelijke stappen naar de overname van jouw bedrijf.


1. Opstellen van een zoekprofiel. 
2. Benaderen van potentiele kandidaten.
3. Begeleiden van de overname transactie.


Aan de beslissing om je bedrijf te kopen kunnen meerdere redenen ten grondslag liggen.


Deze redenen kunnen bijvoorbeeld zijn:


- Ben je meer een ondernemer dan een manager?
- je hebt kapitaal opgebouwd en wilt dit investeren?
- je hebt een langgekoesterde ondernemers ambitie?


Netwerk en voldoende financiële middelen zijn essentieel bij het realiseren van een succesvolle Management Buy In. Dus benutten we die goed om je optimaal te adviseren bij beschikbare ondernemingen en geïnteresseerder financiers. Altijd in overleg met jou brengen we focus aan op zaken die er echt toe doen. Zo onderbouwen we de keuze om een aankoopbeslissing wel of niet door te zetten en brengen we een advies uit omtrent de diverse aspecten van de transactie.


Wat is een management Buy in (MBI)


Een MBI is een specifiek type overname transactie waarbij de koper een persoon is en het bedrijf geheel, gedeeltelijk of gefaseerd overneemt. Een MBI past goed bij ervaren managers met overname ambities, omdat hun toegevoegde waarde beter van toepassing komt in een bestaand bedrijf, dan in een startende onderneming.


Gratis Management Buy In check?


Wil je weten of je geschikt bent voor een Management Buy In? Neem vrijblijvend contact met ons op en ontvang een gratis Management Buy In Check.


MBI als oplossing voor  bedrijfsopvolging?


Verkopende ondernemers maar ook private equity fondsen beschouwen een MBI steeds vaker als een serieus alternatief voor bedrijfsopvolging. Ben je een MBI kandidaat en op zoek naar een over te nemen onderneming? Er zijn vaak meer mogelijkheden dan dat je in eerste instantie zou verwachten. Wij komen graag vrijblijvend met je in contact.