Management Buy Out

Je bedrijf verkopen aan jouw medewerkers?


Wanneer je besluit jouw bedrijf te verkopen aan het huidige management, dan schakel je Boeck in voor het beste resultaat.


We begeleiden je bij het hele proces. Zo kun je je blijven concentreren op jouw bedrijf. De overdracht van jouw bedrijf aan jouw medewerkers vereist voorbereiding, deskundigheid en ervaring. Niet alleen op financieel, juridisch en interpersoonlijk vlak maar ook als initiator, begeleider en bewaker van het verkoopproces. Boeck helpt je hier graag van A tot Z. Om jouw bedrijf te verkopen aan het huidige management zal aan verschillende voorwaarden moeten worden voldaan.


Deze voorwaarden kunnen bijvoorbeeld zijn:


- Is het management (team) kwalitatief goed genoeg om het bedrijf te leiden?
- Zijn de aanwezigen managers geïnteresseerd in een bedrijfsovername?
- Beschikken ze over voldoende financiële middelen? 
- Zijn er voldoende financieringsmogelijkheden voor handen?


Wat is een Management Buy Out (MBO)?


Van een Management Buy Out (MBO) is sprake als een bedrijf geheel of gedeeltelijk wordt overgenomen door eigen manager(s) van de betreffende onderneming. MBO's komen steeds meer voor bij gebrek aan opvolging vanuit de familie of als alternatief voor de verkoop aan derden.


Je wilt er vast niet aan denken wat de gevolgen zijn als het traject niet slaagt. Zijn de voorwaarden wel reëel, is de financiering haalbaar? Voorgenoemde kwesties liggen vaak erg gevoelig en het afbreuk risico is groot. Voor Boeck is dit bekend terrein.


Gratis Management Buy Out check?


Wil je weten of jouw bedrijf in aanmerking komt voor een Management Buy Out? Neem vrijblijvend contact met ons op en ontvang een gratis Management Buy Out Check.


Waarom Boeck je naadloos kan ondersteunen


Voor managers die een management buy out (MBO) overwegen zijn er vaak meer financiële mogelijkheden dan je in eerste instantie verwacht. Boeck heeft ruim 20 jaar ervaring met het realiseren van een Management Buy Out (MBO). Voor het geval de financieringsmogelijkheden niet toereikend zijn onderhouden we uitstekende relaties met financiers. Benieuwd naar hoe onze ervaringen ook jouw Management Buy Out (MBO) succesvol maakt? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.